vineri, 13 noiembrie 2009

Lucruri inedite despre cafea



Peste tot in lume exista o noua forma de dependenta. Cofeina a devenit pentru unii un drog fara de care nu mai pot functiona normal la locul de munca. Fiind printre acestia am decis sa impartasesc cateva lucruri despre aceasta planta considerata magica.


1.Totul se pare ca a inceput de la ciobanii etiopieni care au observat un coportament ciudat la caprele care mancau boabele plantei.
2.Primul consum al cafelei se facea prin ingerarea boabelor de cafea amestecata cu grasime.
3.Raspandirea islamismului, religie care interzice consumul de alcool, a ajutat imprastirea obiceiului de consum al cafelei.
4.Toate plantatiile de cafea sunt situate in “Paralele Boabelor” situata intre Tropicul Racului si Tropicul Capricornului. Hawaii este singurul stat american care cultiva cafea.
5.Regele Charles al II-lea, conducator al Angliei in anul 1675 a interzis cafenelele pentru ca le considera locuri in care se intalneau cei care conspirau importiva sa.
6.Cafeaua cu cel mai mare consum este cea “Arabica” cu un procent de 70%, pe langa 30% cat este procentul celei “Robusta”.
7.Planta de cafea este de fapt un copac, ce poate atinge si inaltimea de aproximativ 10 metrii. Pentru o culegere mai usoara, acestia sunt taiati pentru a nu depasii 3 metrii.
8.Ceea ce consumam noi, bautorii de cafea, este de fapt samanta plantelor care sunt incrustrate in boabe rosii.
9.Cafeaua este al doilea bun in materie de tranzactii din lume, dupa petrol.
10.Un belgian care traia in Guatemala, pe numele sau George Washington este cel care a inventat cafeaua instant in 1906.
(foto Chattahbox.com)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Harta celor interesati

google analytics

Modified by Blogger Tutorial

VANATORUL DE VISE ©Template Nice Blue. Modified by Indian Monsters. Original created by http://ourblogtemplates.com

TOP