marți, 24 noiembrie 2009

Asediu chinezesc la Dragonul Rosu



Cel mai mare complex comercial din Europa este, de aproximativ o saptamana, zona de razboi intre administratorii societatii si un grup violent de comercianti chinezi.

Cu o istorie destul de zbuciumata, relatia intre reprezentantii firmei Niro Investment, care detine si administreaza complexul Dragonul Rosu, si comerciantii chinezi, se degradeaza de la zi la zi. In data de 17.11.2009 o parte dintre comerciantii asiatici ai complexului s-au dedat la fapte
de o violenta extrema impotriva angajatilor firmei care patroneaza complexul.
Acestia au agreat atat verbal cat si fizic femei de serviciu, bodyguarzi si au incercat sa devasteze birourile administratiei. Peste 400 de chinezi au luat cu asalt zona Mega Shop a complexului Dragonul Rosu incercand sa isi impuna propria lege in fata firmei. Totul se pare ca a pornit de la plata locurilor de parcare, decizie care i-a nemultumit pe comercianti. In locul unor discutii pasnice, chinezii au recurs la ruperea barierelor care permiteau accesul in complex, la spargerea geamurilor si la agresarea personalului auxiliar prezent in acel moment in cladirea administratiei. Interventia jandarmeriei si a politistilor a facut insa ca aceasta "revolta" sa fie inabusita pana sa se ajunga la victime omenesti.

"Triade" de Colentina

Nu este pentru prima data cand o parte din comerciantii chinezi care ocupa, se pare, in mod ilegal, o zona dezafectata din cadrul complexului patronat de Niro, incearca sa isi impuna vointa prin violenta. Scandalurile, bataile si folosirea armelor albe nu sunt nimic nou pentru acestia. Anul trecut, un grup de comercianti asiatici au incercat, la fel, sa isi impuna punctul de vedere, devastand toate birourile administratiei imprejurare in care pe fondul acestor manifestari violente, o tanara angajata in cadrul personalului administrativ, a pierdut sarcina, iar mai multi angajati au demisionat de frica. Grupul chinezilor recalcitranti salasluieste in zona veche a targului Niro, zona pe care firma nu o mai administreaza de peste doi ani, toate constructiile fiind neutralizate, iar autorizatiile de functionare retrase.
Desi ar putea sa star-peasca acest rau din fasa, Primaria Sectorului 2 tergiver-seaza actiunea de demolare de peste doi ani, pretextand ca asteapta o decizie finala si irevocabila a instantelor judecatoresti impotriva comerciantilor chinezi.
Angajatii Niro au incercat sa ia legatura cu Ambasada Republicii Populare Chineze din Romania pentru a pune capat actelor de violenta comise de unii comercianti, dar, pana la aceasta ora, nu au primit nici un raspuns. Pentru a-si proteja angajatii, firma a dispus ca acestia sa nu mai vina la serviciu, iar apa si alimentarea cu energie electrica a complexului a fost sistata. Activitatea la cote normale va fi reluata numai dupa ce actuala situatie conflictuala va fi remediata.

Victime colaterale

Complexul Dragonul Rosu este vizitat in scopuri comerciale de peste 10.000 de persoane zilnic. Acestia vin si din cele mai indepartate colturi ale tarii pentru a-si alimenta cu produse micile afaceri. In razboiul dintre administratie si comerciantii chinezi, ei sunt cei care sufera cel mai mult. Baile nu au apa, wc-urile au refulat, imprastiind un miros greu, iar lipsa iluminatului ii face victime sigure ale hotilor de buzunare. Tot victime se pot considera si comerciantii cinstiti, care acum se vad nevoiti sa isi vanda marfa la lumina lanternelor sau a generatoarelor care umplu halele de fumul greu de motorina.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Harta celor interesati

google analytics

Modified by Blogger Tutorial

VANATORUL DE VISE ©Template Nice Blue. Modified by Indian Monsters. Original created by http://ourblogtemplates.com

TOP