miercuri, 7 octombrie 2009

OZN in vizita


Nu ma pot lauda cu meritul textului dar ma laud cu fotografia care m-a facut sa ma intreb inca o data daca exista sau nu Obiecte Zburatoare Neidentificate?


OZN deasupra Capitalei

Adrian-Nicolae POPESCU


Problematica foarte complexa si controversata a fenomenelor de tip OZN - despre care s-a scris si in ziarul ZIUA - nu a ocolit niciodata spatiul aerian al tarii noastre. De regula, observatiile si imaginile surprinse pe pelicule foto sau de film sunt facute dupa lasarea intunericului si mai rar in timpul zilei, ceea ce trimite la ideea ca respectivele fenomene sunt insotite (obligatoriu?) de emiterea unor lumini de culori si intensitati variabile. Mai mult decat atat, nu de putine ori s-a intamplat ca observatorul uman sa nu perceapa cu ochiul liber obiectul sau fenomenul neidentificat, dar aparatul foto sau camera video sa il surprinda.

Vizitatorul de la miezul noptii

Un asemenea fenomen straniu a surprins, cu un aparat foto, colegul nostru de redactie, Robert Mircea, in imprejurarile relatate mai jos. Este vorba despre doua imagini, dintre care una surprinde partial fenomenul, in marginea din stanga a cadrului, ceea ce sugereaza o miscare a luminii respective. Imaginile au fost realizate in seara de vineri, 18 septembrie 2009, la orele 22:12:50, dupa cum indica ceasul electronic al aparatului
foto. Este vorba despre un aparat digital Canon - 450 D, cu obiectiv de 18-55 mm. Nu s-a folosit blitzul, iar imaginile nu au fost prelucrate. Locul observatiei - terasa Arcului de Triumf, care a fost deschisa pentru public, cu prilejul manifestarilor legate de Zilele
Bucurestiului. Pe ambele imagini, realizate aproximativ din aceeasi pozitie, la interval de 12 secunde, se poate vedea acoperisul Bisericii Casin, reper ce poate servi la localizarea mai exacta a fenomenului. Ulterior, colegul nostru a mai realizat fotografii, insa vizand alte obiective, pe imaginile respective nemaiaparand nimic neobisnuit. Inca o mentiune foarte importanta: autorul fotografiilor nu a observat cu ochiul liber fenomenul aparut abia dupa descarcarea imaginilor. Precizam ca Robert Mircea nu este fotoreporter, ci se ocupa de fotografii doar ca amator, in timpul liber.

Expertii ASFAN confirma

Pentru a fi convinsi ca nu avem de-a face cu o eroare tehnica ori de alta natura, am contactat Asociatia pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate, prin presedintele acesteia, reputatul scriitor si ufolog Ion Hobana. Dupa analiza minutioasa a imaginilor, domnia-sa ne-a confirmat ca este vorba despre un fenomen de tip OZN, elementele semnalate de noi fiind suficient de concludente pentru a face trimitere la acest lucru. Totodata, insa, nu se pot avansa decat ipoteze legate de anumite caracteristici ale "obiectului": daca a fost sau nu un corp solid, daca avea sau nu o forma variabila, daca emitea lumini intermitente, colorate etc. Ceea ce putem noi adauga, detaliu vizibil de altfel si pe imaginea marita a obiectului, este impresia ca acesta avea forma unui bumerang, cu o lumina in varf, "detasata" de corpul propriu-zis. Deocamdata, persista intrebarea: cine a onorat astfel cu prezenta sa sarbatorirea a 550 de ani de la atestarea documentara a orasului Bucuresti?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Harta celor interesati

google analytics

Modified by Blogger Tutorial

VANATORUL DE VISE ©Template Nice Blue. Modified by Indian Monsters. Original created by http://ourblogtemplates.com

TOP